26 september 2019

Trane Sintesis Advantage CGAF: nieuw in de verhuur

De nieuwe Trane Sintesis Advantage CGAF levert topprestaties in vollast én deellast. Hij is ideaal als aanvullende of vervangende koeling in kleine kantoren, hotels, magazijnen, productiefaciliteiten, etc. De Sintesis Advantage is de meest veelzijdige luchtgekoelde chiller in de markt en uitzonderlijk goed af te stemmen op specifieke behoeften.

 

Uitstekende seizoensgebonden efficiency

Elke Sintesis CGAF heeft twee of meer hermetische scrollcompressoren. Daarmee kan de capaciteit goed afgestemd worden op de behoefte van het moment, wat resulteert in betere prestaties bij deellast. Dat vertaalt zich in een uitstekende seizoensgebonden efficiency, ofwel een betere SEER, Seasonal Energy Efficiency Ratio. Qua vollast, EER, heeft de CGAF Eurovent Klasse A.

 

Slim maatwerk voor commercie en industrie

Trane Rental Services kan de betrouwbare Sintesis Advantage CGAF exact afstemmen op de gewenste toepassing. Er is onder meer keuze uit drie rendementsniveaus, drie akoestische pakketten en diverse ventilatorconfiguraties.

Uniek is dat de aanbevolen vrije ruimte om een CGAF heen slechts 1 meter is. Dat is de kleinste vrije ruimte in de markt en een groot voordeel in verhuursituaties met weinig mogelijkheden voor plaatsing.

 

Niet huren maar kopen? Lage eigendomskosten!

Niet alleen voor tijdelijke koeling via Trane Rental Services is de Sintesis Advantage CGAF ideaal. Bij aanschaf van een nieuwe luchtgekoelde koelmachine met een vermogen van 300 tot 670 kW, kan de CGAF direct op de shortlist.

Hij is geschikt voor comfort-, proces- en industriële toepassingen en ontworpen om de totale eigendomskosten te minimaliseren. Deze Sintesis is dus ook voor bedrijven die gewend zijn aan koelmachines met schroefcompressoren een uitstekende kandidaat.

De CGAF combineert zoals gezegd een hoog rendement, inclusief een hoog seizoensrendement, met een laag geluidsniveau. Er is zelfs een extra stille nachtmodus mogelijk.

De Sintesis Advantage CGAF heeft microchannel-condensorbatterijen. De voordelen zijn legio: uitstekende warmteoverdracht, beperkte koelmiddelinhoud, zeer hoge corrosiebestendigheid en ongestoord functioneren in stoffige, vuile omgevingen.

 

Opties vrije koeling en warmteterugwinning

Voor wie aanschaf van een nieuwe koelmachine overweegt, is de altijd energiezuinige Sintesis Advantage CGAF ook interessant vanwege de duurzame perspectieven.

Directe vrije koeling is een optie en er zijn ook opties voor gehele of gedeeltelijke warmteterugwinning. Directe vrije koeling kan de bedrijfskosten enorm verlagen als er bij winterse buitentemperaturen koeling nodig is. Opties kunnen eenvoudig in de CGAF worden geconfigureerd, zonder dat dit van invloed is op het compacte ontwerp.

Bij verhuur zijn vrije koeling en warmteterugwinning niet aan de orde gezien de tijdelijke opstellingslocatie en de benodigde vaste installatie. In het kader van het EaaSy-programma van Trane – EaaSy staat voor ‘Equipment as a Service’ – kan Trane Rental Services de mogelijkheden in een specifiek geval bekijken.

Laatste nieuws

17 april 2024

Beatrix ziekenhuis verduurzaamt dankzij unieke oplossing met CXWF warmtepompen en WKO

Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, stond voor een moeilijke opgave bij de verduurzaming van de klimaatinstallaties. De veertig jaar oude (!) Trane koelmachines en een...

Lees meer

10 april 2024

Trane RTSF, RTWF en RTWD nu ook met niet ontvlambaar R515B

Koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP zijn veelal min of meer brandbaar. De meeste zitten in veiligheidsklasse A2L (lage ontvlambaarheid) of A3 (hogere ontvlambaarheid). Maar voor gevallen waarin...

Lees meer

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer