6 april 2021

Nieuwe Trane Airfinity warmtepomp-rooftops de eerste met AFD en R454B

De Trane Airfinity warmtepomp-rooftops van 20-65 kW zijn de eerste met energiebesparende Adaptive Frequency Drive (AFD) én het nieuwe koudemiddel R454B. Andere modellen volgen!

 

Nu met Adaptive Frequency Drive

De nieuwe 20-65 kW Trane Airfinity IH-modellen (omkeerbare lucht/lucht-warmtepompen) zijn voorzien van AFD-compressoren met variabel toerental. Dit resulteert in een verbeterd rendement bij deellast met een SEER tot 5,57 en een SCOP tot 3,38.

De units voldoen feilloos aan de behoefte van het gebouw en garanderen een lager energieverbruik, een strakkere temperatuurregeling en meer comfort voor de gebruikers. Ze zijn daarmee dé oplossing voor verwarming, koeling en ventilatie in kleine en middelgrote commerciële en industriële gebouwen.

Trane Airfinity IH

Nu met nieuw R454B koudemiddel

Als innovator in de HVAC-branche loopt Trane voorop bij het gebruik van koudemiddelen met een lage Global Warming Potential (GWP). De Trane Airfinity IH-modellen van 20-65 kW worden nu al geleverd met het nieuwe generatie koudemiddel R454B.

Daarmee heeft Trane gekozen voor de optie met de grootste GWP-afname: maar liefst 31% (!) ten opzichte van het in de branche veelgebruikte R32.

In vergelijking met R410A is de GWP-afname zelfs 78%. Bovendien levert R454B vergeleken bij R410A een 5% verbetering op qua koel- en verwarmingscapaciteit en stroomverbruik.

 

De nieuwe Trane Airfinity in het kort

  • Rooftops met omkeerbare warmtepomp (IH-modellen)
  • Koel- en verwarmingscapaciteit 20-65 kW
  • Hoog seizoensrendement dankzij AFD
  • Luchthoeveelheid tot 16.000 m3/h
  • Eurovent energie-efficiëntieklasse A
  • Koudemiddel R454B (31% GWP-afname t.o.v. R32)
  • Topcomfort door strakkere temperatuurregeling
  • Tot bijna 20% lichter in gewicht

 

Meer voordelen Trane Airfinity rooftops

De Airfinity is er van 20 tot 135 kW en de Airfinity XL van 120 tot 290 kW. Lees hier meer over de vele voordelen:

Trendy rooftop-units van Trane

Laatste nieuws

17 april 2024

Beatrix ziekenhuis verduurzaamt dankzij unieke oplossing met CXWF warmtepompen en WKO

Uitdaging Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, stond voor een moeilijke opgave bij de verduurzaming van de klimaatinstallaties. De veertig jaar oude (!) Trane koelmachines en...

Lees meer

10 april 2024

Trane RTSF, RTWF en RTWD nu ook met niet ontvlambaar R515B

Koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP zijn veelal min of meer brandbaar. De meeste zitten in veiligheidsklasse A2L (lage ontvlambaarheid) of A3 (hogere ontvlambaarheid). Maar voor gevallen waarin...

Lees meer

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer