Vacature Quotation Engineer

Bij Trane Technologies™ en via onze bedrijven, waaronder Trane® en Thermo King®, creëren we innovatieve klimaatoplossingen voor gebouwen, woningen en transport die uitdagen wat mogelijk is voor een duurzame wereld. We zijn een team dat durft te kijken naar de uitdagingen van de wereld en impactvolle mogelijkheden ziet. We geloven in een betere toekomst waarin we anderen naar een hoger niveau tillen en onze mensen in staat stellen om op het werk en thuis te gedijen. We handelen moedig.

Trane Netherlands is op zoek naar een

 

Quotation Engineer

 

Functieoverzicht
Als Quotation Engineer ben je verantwoordelijk voor de verkoop van diensten en/of producten. Je ontwikkelt goede relaties met je klanten en draagt bij aan het maximaliseren van ons marktaandeel.

Als Quotation Engineer leer je onze techniek goed kennen doordat je zorgdraagt voor het gehele traject van offerte tot en met order m.b.t. Onderhoud, Repairs en Parts. Je verleent proactieve ondersteuning aan (potentiële) klanten en maakt calculaties voor de uitvoering van een financieel gezond project. Ondertussen kun je deelnemen aan een rijk scala aan Sales trainingen binnen de Trane Academy en de Trane Technologies University. We werken samen met jou aan je ontwikkeling naar een volwaardig Quotation Engineer.

 

Verantwoordelijkheden Quotation Engineer

 • Het onderhouden van een sterke relatie met onze klanten en het ontwikkelen van aanvullende activiteiten voor de verkoop van diensten.
 • Verkoopkansen identificeren, kwalificeren, offertes opstellen en uitonderhandelen met onze klanten.
 • Het ontwikkelen van de beste totaaloplossing voor de klant, waar nodig in samenwerking met andere afdelingen.
 • Waarde voor de klant bieden door technische en commerciële expertise en door samenwerking met installateurs, ontwerpers, investeerders enzovoort.
 • Bijdragen aan de groei en loyaliteit van klanten door continue ondersteuning, het opbouwen van vertrouwen en het ontzorgen van onze klanten.
 • Beheren van de bestaande processen van begin tot eind.

 

Meer informatie
Trane product portfolio: https://www.trane.com/commercial/europe/nl/nl.html

 

Kwalificaties

 • Je bent een zelfgemotiveerde kandidaat met een jagersmentaliteit en een bereidheid om de verkoopdoelstellingen te overtreffen en een duurzame relatie met klanten op te bouwen.
 • Onze voorkeur gaat uit naar ervaring in de HVAC- of klimaatbeheersing.
 • Je beschikt over sterke communicatieve en beïnvloedingsvaardigheden, naast een hoge integriteit en het vermogen om met veranderende prioriteiten om te gaan.
 • Je bent zeer autonoom en georganiseerd en kan goed samenwerken in teamverband.
 • Je wilt je aansluiten bij een marktleider bekend om duurzaamheid, innovatie en kwaliteit, en deel uitmaken van een energiek team.
 • Vloeiend Nederlands en Engels, en verschillende computervaardigheden.

We bieden competitieve vergoedingen en uitgebreide voordelen en programma’s. Wij bieden gelijke kansen: alle gekwalificeerde sollicitanten zullen overwogen worden voor posities, ongeacht hun ras, kleur, religie, geslacht, seksuele oriëntatie, gender, nationale afkomst, zwangerschap, leeftijd, huwelijkse status, fysieke eigenschappen, status als beschermde veteraan, of enige wettelijk beschermde status.

Neem contact met ons op!