15 november 2021

Upgrade vrije koeling bij Trane Sintesis GVAF en RTAF luchtgekoelde koelmachines

Nieuw: rvs slangen en Victaulic koppelingen

Trane vergroot zijn voorsprong met een upgrade! Wie kiest voor de optie vrije koeling bij Trane Sintesis GVAF en RTAF luchtgekoelde koelmachines, krijgt nu nóg meer kwaliteit en energiebesparing. Nieuw zijn de rvs slangen met Victaulic koppelingen, voor onverwoestbare aansluitingen. En de vernieuwde condensorbatterijen bieden extra ruimte voor efficiency.

 

Lage bedrijfskosten met vrije koeling van Trane

Als er bij winterse buitentemperaturen koeling nodig is, kan directe vrije koeling de bedrijfskosten drastisch verlagen. Trane doet dat óók in voor- en najaar, met een uitgekiende combinatie van koeling en vrije koeling. Gezien het grote belang van duurzame vrije koeling, zoekt Trane voortdurend naar mogelijkheden voor verdere optimalisatie. Vandaar deze upgrade.

Trane is overigens pionier op het gebied van vrije verwarming.

 

Nóg betrouwbaarder — rvs en Victaulic

Bij de aansluiting van vrije koeling zijn rubberen slangen met slangklemmen in de markt gangbaar. Dat functioneert gewoonlijk goed, maar toch is er kans op defect, losraken en leegloop. Bij opstellingen van Trane Nederland is dat nog nooit gebeurd, maar gezien de gevolgen is voorkomen beter! Trane verhoogt de kwaliteit daarom door toepassing van flexibele rvs slangen met Victaulic koppelingen. Het resultaat is een uitzonderlijk solide en betrouwbare constructie.

 

Nog energiezuiniger — groter condensoroppervlak

De inzetbaarheid van vrije koeling en de efficiency in het algemeen zijn verder verbeterd door elke millimeter nog beschikbare ruimte te gebruiken voor grotere consendorbatterijen. Het oppervlak van de condensor is na de upgrade 6% groter. Dat betekent meer ruimte voor koude-overdracht. Daarnaast is onder meer de pomp geoptimaliseerd.

 

Trane Sintesis maatwerk in koeling en vrije koeling

Het zijn echte Trane Sintesis alleskunners: de Trane Sintesis eXcellent GVAF (hoge snelheid centrifugaalcompressoren) en de Trane Sintesis Prime RTAF (schroefcompressoren). Hun prestaties, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn toonaangevend in de branche.

Deze luchtgekoelde koelmachines bieden perfect maatwerk door keuze uit rendementsniveaus, akoestische pakketten, koudemiddelen en oplossingen voor extra energiebesparing, zoals de optie vrije koeling. Nu met upgrade!

Qua betrouwbaarheid is het ook goed om te weten dat deze en andere Trane units met Symbio800 regelaar de snelste rapid restart in de markt hebben. Bij aanwezigheid van een UPS  (ononderbreekbare stroomvoorziening) gaat de herstart nog sneller omdat de 15 seconden reboot van de Symbio800 niet nodig is.

Trane Sintesis met rvs slangen met Victaulic koppelingen

Laatste nieuws

17 april 2024

Beatrix ziekenhuis verduurzaamt dankzij unieke oplossing met CXWF warmtepompen en WKO

Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, stond voor een moeilijke opgave bij de verduurzaming van de klimaatinstallaties. De veertig jaar oude (!) Trane koelmachines en een...

Lees meer

10 april 2024

Trane RTSF, RTWF en RTWD nu ook met niet ontvlambaar R515B

Koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP zijn veelal min of meer brandbaar. De meeste zitten in veiligheidsklasse A2L (lage ontvlambaarheid) of A3 (hogere ontvlambaarheid). Maar voor gevallen waarin...

Lees meer

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer