14 oktober 2022

Units met lage GWP koudemiddel R454B de beste investering

In alle Trane koelmachines, warmtepompen, multi-pipe units en rooftop airco’s met scrollcompressoren gebruikt Trane het lage GWP koudemiddel R454B. Het resultaat: een veilige investering met een tot 5% beter rendement dan de generatie met R410A koudemiddel én levenslang lagere bedrijfskosten dan concurrerende units met R32 koudemiddel.

 

Lagere bedrijfskosten met R454B

Trane combineert de laagste GWP koudemiddelen in de branche met bewezen prestaties op het gebied van koelen en verwarmen bij een minimaal stroomverbruik.

Het volledige assortiment Trane schroef- en hogesnelheidscentrifugaalunits is beschikbaar met koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP, zoals R513A en R1234ze.

Voor het volledige Trane portfolio met scrollcompressoren koos Trane bewust voor het lage GWP koudemiddel R454B. Dit is de meest klimaatvriendelijke vervanger van R410A. Vergeleken bij R410A gaat het GWP 76% omlaag én verbetert het rendement tot 5%.

Als alternatief voor R410A wordt in de markt voor scrollcompressortechnologie ook wel gekozen voor R32. Maar dit koudemiddel heeft een veel hoger aardopwarmingsvermogen. De GWP van R454B is maar liefst 34% lager dan dat van R32.

Een lage GWP heeft ook kostenvoordelen, aangezien overheden belastingregelingen en subsidieprogramma’s vaststellen op basis van GWP-waarden. Units met R454B zijn bovendien een veilige investering met het oog op toekomstige aanscherpingen van de regelgeving.

Het levenslange kostenvoordeel van Trane units met R454B is extra groot door de combinatie van de laagst mogelijke GWP en een slim ontwerp met een zo klein mogelijke koudemiddelinhoud.

 

Bewezen topprestaties met R454B

Als wereldmerk doet Trane regelmatig aanzienlijke investeringen in de productiefaciliteiten en in R&D, zoals het Trane European Research and Development Laboratory in Frankrijk (met grootschalige HVAC-testfaciliteiten). Vele decennia ervaring stellen Trane in staat om veilige en effectieve koelcircuits te ontwerpen die zijn geoptimaliseerd voor elk koudemiddel.

Het is dus niet verbazingwekkend dat Trane koelmachines, warmtepompen, multi-pipe units en rooftop units met R454B indrukwekkende prestaties leveren in vergelijking met andere producten op de markt. Trane machines met scrollcompressoren en R454B zijn zelfs tot 5% efficiënter dan de vorige Trane generatie met scrollcompressoren.

De operationele kaarten van Trane units met R454B zijn minstens zo breed als die van units met R410A of R32. Trane machines met R454B koudemiddel zijn uitgebreid getest in zowel koel- als verwarmingsmodus en bewezen betrouwbaar.

Zo zijn Trane warmtepompen met R454B bijvoorbeeld ook bijzonder geschikt voor verwarming in koudere klimaten, waarbij warm water wordt geleverd van minimaal 45 °C bij een omgevingstemperatuur van -10 °C.

 

Meer informatie

Trane webpagina koudemiddelen

Laatste nieuws

31 mei 2023

Trane GVAF maglev koelmachines koelen Bright Offices duurzaam én stil

Het kantorencomplex Bright Offices ligt naast station Sloterdijk in Amsterdam. Twee van de gebouwen kregen onlangs nieuwe luchtgekoelde koelmachines. Op het grootste gebouw kwamen twee Trane GVAF 245’s met contactloze...

Lees meer

24 mei 2023

Vries- en koelcontainers huren

Voor betrouwbare vries- en koelopslag van -70 °C tot +40 °C biedt Trane Rental Services direct inzetbare ISO-containers in de maten 10′, 20′ en 40′. Trane vries- en koelcontainers zijn...

Lees meer

19 mei 2023

Nieuwe compacte Trane CGAF’s: bijna 25% kleinere voetafdruk bij vergelijkbare koelcapaciteit

Het lijkt onmogelijk maar het is waar en ze zijn nu al te bestellen. De compacte Sintesis Advantage CGAF-range met een lengte tot 3 V’s biedt nu een koelcapaciteit tot...

Lees meer