1 oktober 2019

Trane Rental Services koelt traject van 3 km

Betrouwbaar ijs bij Flevonice

Overal waar de uitdaging nieuw is, de opgave complex, het project omvangrijk of de haast groot, daar vindt u Trane. Een oer-Nederlands voorbeeld is de grootste kunstmatige buitenijsbaan ter wereld, Flevonice. Ook de komende vijf jaar zorgt Trane Rental Services samen met de ijsmeesters van Flevonice voor een betrouwbare ijslaag van bijna 15 cm over een traject van 3 km in de polder.

 

1,3 miljoen liter water bevriezen

Het ijs wordt geproduceerd door maar liefst zestien Trane RTAD180 koelmachines van elk 700 kW die tezamen een koelvermogen van ruim 11 MW leveren. Hiermee verandert Trane Rental Services 1,3 miljoen liter water uit de eigen waterbron van Flevonice binnen een paar dagen in ijs.

Schaatsliefhebbers kunnen vervolgens de ijzers onderbinden voor een toertocht in de buitenlucht zonder rayonhoofden te raadplegen. Naast de unieke 3 km baan, koelt Trane Rental Services ook de 400 meter baan en de 500 m2 krabbelbaan.

 

Uitzonderlijk temperatuurgebied

Niet alleen de omvang van Flevonice is uitzonderlijk, ook de eisen aan de temperatuur. Voor een perfecte ijslaag opereren de koelmachines voortdurend in een uitzonderlijk laag temperatuurgebied. De koelvloeistof wordt op -10 tot -12 °C door het buizensysteem gepompt. Normaliter draaien dergelijke machines voornamelijk op een temperatuurtraject van 12 naar 7 °C. Het lagere temperatuurgebied is daarmee een uitdaging op zich, aangezien de chillers op andere condities draaien en anders reageren.

 

Grootste servicenetwerk

Dat je geen natte voeten krijgt bij Flevonice, wordt niet alleen gewaarborgd door de vakkennis van de ijsmeesters van Flevonice en Trane Rental Services maar ook door het omvangrijke servicenetwerk van Trane.

Een paar jaar geleden liet een compressor van een koelmachine het bij Flevonice op sinterklaasavond afweten en dat werd in recordtijd, binnen een aantal uren, opgelost. Ook dat is een beslissende factor om te kiezen voor Trane Rental Services in situaties waar betrouwbaarheid essentieel is.

Laatste nieuws

31 mei 2023

Trane GVAF maglev koelmachines koelen Bright Offices duurzaam én stil

Het kantorencomplex Bright Offices ligt naast station Sloterdijk in Amsterdam. Twee van de gebouwen kregen onlangs nieuwe luchtgekoelde koelmachines. Op het grootste gebouw kwamen twee Trane GVAF 245’s met contactloze...

Lees meer

24 mei 2023

Vries- en koelcontainers huren

Voor betrouwbare vries- en koelopslag van -70 °C tot +40 °C biedt Trane Rental Services direct inzetbare ISO-containers in de maten 10′, 20′ en 40′. Trane vries- en koelcontainers zijn...

Lees meer

19 mei 2023

Nieuwe compacte Trane CGAF’s: bijna 25% kleinere voetafdruk bij vergelijkbare koelcapaciteit

Het lijkt onmogelijk maar het is waar en ze zijn nu al te bestellen. De compacte Sintesis Advantage CGAF-range met een lengte tot 3 V’s biedt nu een koelcapaciteit tot...

Lees meer