3 februari 2023

Trane Exergy industriële warmtepompen maken het onmogelijke mogelijk

De Trane Exergy levert prestaties die ver buiten de operationele kaart van andere water/water-warmtepompen liggen. De Exergy is toepasbaar voor gebouw- of stadsverwarming, industriële processen én ter vervanging van ketels en boilers die hoge temperaturen leveren. Als bron gebruikt hij bijvoorbeeld aardwarmte of een lucht/water-warmtepomp. Of restwarmte uit afvalwater, koelinstallaties, industriële processen en datacenters. De Trane Exergy is eveneens inzetbaar voor koeling en kan stand-alone ook koeling én verwarming leveren.

 

120 °C leveren? Ook dat kan met de Trane Exergy

Voor industrie, stadsverwarming en sanitair warm water levert de Trane Exergy warmtepomp de gewenste hoge temperaturen. Ook temperaturen boven de 85 °C. Zelfs 120 °C voor procesverwarming behoort tot de mogelijkheden.

De Exergy kan werken met een breed scala aan warmtebronnen, brontemperaturen van -20 °C tot 47 °C zijn inzetbaar!

Bij een maximale condensortemperatuur van 120 °C werkt de Trane Exergy warmtepomp op een klimaatvriendelijk koudemiddel met een GWP van 1. Bij uitgangstemperaturen tot 100 °C behoort een koudemiddel met een GWP van bijna nul tot de mogelijkheden.

 

Hoge temperaturen op basis van energie uit buitenlucht

Trane loopt voorop met duurzame oplossingen voor situaties waar voorheen geen warmtepomp mogelijk was. Een Trane lucht/water-warmtepomp dient daarbij als bron voor een Trane water/water-warmtepomp die hogere temperaturen levert.

Bij vrieskou van -10 °C levert een Trane lucht/water-warmtepomp in combinatie met een Trane Exergy water/water-warmtepomp zo bijvoorbeeld een watertemperatuur van 65 °C voor verwarming.

Trane Exergy

 

Duurzame kringloop met koeling en verwarming

De Trane Exergy warmtepomp is ideaal voor duurzame combinaties met koeling en verwarming, bijvoorbeeld bij stadsverwarming en datacenters.

Van restwarmte uit het koelwater van een datacenter (30 °C) en retourwater van de stadsverwarming (70 °C) maakt de Trane Exergy water voor de stadsverwarming (90 °C). Het afgekoelde water uit de Exergy (20 °C) gaat naar het datacenter en wordt daar gebruikt voor koeling. Etc.

 

Meer informatie

Exergy RE, P en S serie industriële warmtepompen

Laatste nieuws

31 mei 2023

Trane GVAF maglev koelmachines koelen Bright Offices duurzaam én stil

Het kantorencomplex Bright Offices ligt naast station Sloterdijk in Amsterdam. Twee van de gebouwen kregen onlangs nieuwe luchtgekoelde koelmachines. Op het grootste gebouw kwamen twee Trane GVAF 245’s met contactloze...

Lees meer

24 mei 2023

Vries- en koelcontainers huren

Voor betrouwbare vries- en koelopslag van -70 °C tot +40 °C biedt Trane Rental Services direct inzetbare ISO-containers in de maten 10′, 20′ en 40′. Trane vries- en koelcontainers zijn...

Lees meer

19 mei 2023

Nieuwe compacte Trane CGAF’s: bijna 25% kleinere voetafdruk bij vergelijkbare koelcapaciteit

Het lijkt onmogelijk maar het is waar en ze zijn nu al te bestellen. De compacte Sintesis Advantage CGAF-range met een lengte tot 3 V’s biedt nu een koelcapaciteit tot...

Lees meer