3 februari 2023

Trane Exergy industriële warmtepompen maken het onmogelijke mogelijk

De Trane Exergy levert prestaties die ver buiten de operationele kaart van andere water/water-warmtepompen liggen. De Exergy is toepasbaar voor gebouw- of stadsverwarming, industriële processen én ter vervanging van ketels en boilers die hoge temperaturen leveren. Als bron gebruikt hij bijvoorbeeld aardwarmte of een lucht/water-warmtepomp. Of restwarmte uit afvalwater, koelinstallaties, industriële processen en datacenters. De Trane Exergy is eveneens inzetbaar voor koeling en kan stand-alone ook koeling én verwarming leveren.

 

120 °C leveren? Ook dat kan met de Trane Exergy

Voor industrie, stadsverwarming en sanitair warm water levert de Trane Exergy warmtepomp de gewenste hoge temperaturen. Ook temperaturen boven de 85 °C. Zelfs 120 °C voor procesverwarming behoort tot de mogelijkheden.

De Exergy kan werken met een breed scala aan warmtebronnen, brontemperaturen van -20 °C tot 47 °C zijn inzetbaar!

Bij een maximale condensortemperatuur van 120 °C werkt de Trane Exergy warmtepomp op een klimaatvriendelijk koudemiddel met een GWP van 1. Bij uitgangstemperaturen tot 100 °C behoort een koudemiddel met een GWP van bijna nul tot de mogelijkheden.

 

Hoge temperaturen op basis van energie uit buitenlucht

Trane loopt voorop met duurzame oplossingen voor situaties waar voorheen geen warmtepomp mogelijk was. Een Trane lucht/water-warmtepomp dient daarbij als bron voor een Trane water/water-warmtepomp die hogere temperaturen levert.

Bij vrieskou van -10 °C levert een Trane lucht/water-warmtepomp in combinatie met een Trane Exergy water/water-warmtepomp zo bijvoorbeeld een watertemperatuur van 65 °C voor verwarming.

Trane Exergy

 

Duurzame kringloop met koeling en verwarming

De Trane Exergy warmtepomp is ideaal voor duurzame combinaties met koeling en verwarming, bijvoorbeeld bij stadsverwarming en datacenters.

Van restwarmte uit het koelwater van een datacenter (30 °C) en retourwater van de stadsverwarming (70 °C) maakt de Trane Exergy water voor de stadsverwarming (90 °C). Het afgekoelde water uit de Exergy (20 °C) gaat naar het datacenter en wordt daar gebruikt voor koeling. Etc.

 

Meer informatie

Exergy RE, P en S serie industriële warmtepompen

Laatste nieuws

17 april 2024

Beatrix ziekenhuis verduurzaamt dankzij unieke oplossing met CXWF warmtepompen en WKO

Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, stond voor een moeilijke opgave bij de verduurzaming van de klimaatinstallaties. De veertig jaar oude (!) Trane koelmachines en een...

Lees meer

10 april 2024

Trane RTSF, RTWF en RTWD nu ook met niet ontvlambaar R515B

Koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP zijn veelal min of meer brandbaar. De meeste zitten in veiligheidsklasse A2L (lage ontvlambaarheid) of A3 (hogere ontvlambaarheid). Maar voor gevallen waarin...

Lees meer

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer