17 februari 2020

Tijdig intekenen voor subsidie warmtepompen t/m 70 kW

Nieuwe Trane warmtepomp? Mis de subsidie niet! De ISDE geldt voor lucht/water-warmtepompen en water/water-warmtepompen t/m 70 kW. Niet alle Trane warmtepompen die voor subsidie in aanmerking komen staan in de ISDE-apparatenlijst. Dus check altijd bij Trane!

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) was afgelopen jaar overtekend. Het is zaak er in 2020 tijdig bij te zijn.

 

Indicatieve subsidiebedragen CXAX en CXAM

In de ISDE-apparatenlijst Warmtepompen van 1 januari 2020 staan bijvoorbeeld in de categorie lucht/water-warmtepompen de compacte Trane Conquest CXAX en de Trane AquaStream CXAM, allemaal zeer stil en energiezuinig. Het indicatieve subsidiebedrag varieert van € 4050 tot € 6750.

In de categorie water/water-warmtepompen zou bijvoorbeeld de nieuwe Trane CXWF in aanmerking kunnen komen, maar deze staat niet in de lijst van 1 januari. Zie hierna!

 

Méér Trane warmtepompen met subsidie

Goed om te weten: een warmtepomp die niet op de apparatenlijst staat, kan tóch voor subsidie in aanmerking komen als hij aan de subsidie-eisen voldoet. Sommige grotere apparaten worden door RVO niet op de lijst vermeld.

Er zijn sowieso Trane warmtepompen die nog in de molen zitten voor goedkeuring door RVO. De lijst wordt continu aangevuld en gecorrigeerd, dus het is goed om de actuele ISDE-apparatenlijst Warmtepompen te bekijken, per categorie bij de T van Trane.

Niet in de lijst? Vraag dan bij Trane na of het gewenste type warmtepomp aan de subsidie-eisen voldoet, ook al staat hij (nog) niet op de apparatenlijst.

 

Subsidievoorwaarden

De subsidies gelden voor bestaande bouwwerken en voor nieuwe bouwwerken waarvan de omgevingsvergunning is aangevraagd vóór 1 juli 2018. ISDE-subsidie moet worden aangevraagd vóór aankoop. Het is mogelijk om één subsidieaanvraag te doen voor meerdere warmtepompen.

De precieze subsidievoorwaarden staan op rvo.nl onder Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor zakelijke gebruikers.

 

Meer weten, hulp nodig?

Bel Trane verkoop nieuwe apparatuur: 035-603 93 01.

 

Trane warmtepompen

Laatste nieuws

17 april 2024

Beatrix ziekenhuis verduurzaamt dankzij unieke oplossing met CXWF warmtepompen en WKO

Uitdaging Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, stond voor een moeilijke opgave bij de verduurzaming van de klimaatinstallaties. De veertig jaar oude (!) Trane koelmachines en...

Lees meer

10 april 2024

Trane RTSF, RTWF en RTWD nu ook met niet ontvlambaar R515B

Koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP zijn veelal min of meer brandbaar. De meeste zitten in veiligheidsklasse A2L (lage ontvlambaarheid) of A3 (hogere ontvlambaarheid). Maar voor gevallen waarin...

Lees meer

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer