7 juni 2021

Nieuwe Trane Sintesis RTAF G chiller zorgt voor revolutie in voedsel- en drankenindustrie

Qua proceskoeling is er vaak nog een wereld te winnen in de voedsel- en drankenindustrie. Zuivelfabrieken, brouwerijen, groenteverwerkende bedrijven etc. kunnen enorme kostenbesparingen realiseren en hun footprint verkleinen. Eenvoudig door te kiezen voor de Trane Sintesis RTAF G chiller met het lage GWP koudemiddel R1234ze.

Met een Trane Sintesis RTAF G met schroefcompressor kunnen bedrijven in de levensmiddelenindustrie processen koelen, vriezen tot -12 °C en desgewenst kiezen voor een van de warmteterugwinningsopties.

De gratis vrijgekomen warmte is dan elders inzetbaar, zelfs voor heet water tot 63 °C! En dat alles bij de laagste Total Cost of Ownership (TCO) in de markt.

 

Proceskoeling met R1234ze versus NH3

Binnen de voedsel- en drankensector zijn veel installaties voor proceskoeling te vinden met ammoniak (NH3) als koudemiddel. Maar de nieuwe HFO-koudemiddelen hebben een lage GWP en maken die keuze veelal achterhaald. Koelen en vriezen doet de Trane Sintesis RTAF G chiller met R1234ze, een HFO met een GWP < 1. Ammoniak heeft een GWP van 0.

Groene Trane Sintesis RTAF G chiller bespaart veel kosten in voedsel- en drankenindustrie

 

Met R1234ze gaan groen en veilig samen

Qua GWP komt ammoniak er iets beter uit, maar in alle andere opzichten is de Trane RTAF G met R1234ze de beste keuze voor een groene en veilige proceskoeling. R1234ze is níet giftig, terwijl ammoniak zoals bekend zeer giftig en bijtend is.

De initiële en onderhoudskosten van proceskoeling met een HFO liggen veel lager dan die van proceskoeling met NH3. Bij ammoniak gelden allerlei extra eisen zoals rvs-leidingen. Onderhoud is door de stringente veiligheidsmaatregelen ook beduidend duurder bij NH3.

Bewezen prestaties voorkomen voedselverliezen

Ook maakt een Trane Sintesis RTAF G met R1234ze de beloofde prestaties zonder twijfel waar, dankzij de gestandaardiseerde productie van deze units (veel keuzemogelijkheden!) en de unieke testfaciliteiten van Trane. De levertijd van een Trane RTAF ligt hierdoor ook veel lager.

Bij een op maat gemaakte NH3-koelinstallatie zijn de prestaties altijd afwachten en de levertijd is vanzelfsprekend langer.

Een ander groot voordeel van de Trane Sintesis RTAF G als het gaat om betrouwbare prestaties en het voorkomen van voedselverliezen, is het geavanceerde Trane controlesysteem.

 

Laagste TCO en zelfs zero CAPEX

Trane Sintesis chillers leveren de beste energieprestaties in de markt en staan ​​bekend om hun lange levensduur. Ze blijven bovendien bij de tijd omdat Trane werkt met upgradekits. Wie kiest voor een Trane Sintesis RTAF G, kiest voor de laagste Total Cost of Ownership (TCO).

Met Trane EaaSy, ‘Equipment as a Service’, zijn bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie zelfs helemaal verlost van kosten voor aanschaf en inbedrijfstelling (CAPEX-kosten). Een interessante optie in veranderende markten!

 

Meer informatie

Productinfo Trane Sintesis RTAF

Video R1234ze versus NH3

Trane folder Voedings- en drankenindustrie

Koelen en verwarmen zonder investeren

Laatste nieuws

31 mei 2023

Trane GVAF maglev koelmachines koelen Bright Offices duurzaam én stil

Het kantorencomplex Bright Offices ligt naast station Sloterdijk in Amsterdam. Twee van de gebouwen kregen onlangs nieuwe luchtgekoelde koelmachines. Op het grootste gebouw kwamen twee Trane GVAF 245’s met contactloze...

Lees meer

24 mei 2023

Vries- en koelcontainers huren

Voor betrouwbare vries- en koelopslag van -70 °C tot +40 °C biedt Trane Rental Services direct inzetbare ISO-containers in de maten 10′, 20′ en 40′. Trane vries- en koelcontainers zijn...

Lees meer

19 mei 2023

Nieuwe compacte Trane CGAF’s: bijna 25% kleinere voetafdruk bij vergelijkbare koelcapaciteit

Het lijkt onmogelijk maar het is waar en ze zijn nu al te bestellen. De compacte Sintesis Advantage CGAF-range met een lengte tot 3 V’s biedt nu een koelcapaciteit tot...

Lees meer