11 juni 2021

Nieuwe Trane RTXC lucht/water-warmtepomp de eerste met gepatenteerde schroefcompressor

Een primeur in Europa! Trane’s efficiënte en breed toepasbare schroefcompressortechnologie, is nu voor het eerst beschikbaar in een lucht/water-warmtepomp. Uw klanten krijgen dus een eindeloos betrouwbare warmtepomp  en lagere totale eigendomskosten! Ideaal voor de duurzame verwarming en koeling van kantoren, ziekenhuizen, scholen, hotels, etc. Zelfs bij -10 °C buiten kan de RTXC water opwarmen tot 55 °C.

Tot op heden was een afweging tussen scroll- en schroefcompressortechnologie alleen mogelijk bij Trane water/water-warmtepompen. De lucht/water-warmtepompen waren er alleen met scrollcompressoren. Met de Trane RTXC komt daar verandering in!

 

Lagere totale eigendomskosten

De introductie van de Trane RTXC met robuuste schroefcompressor verlaagt de totale eigendomskosten enorm. De RTXC haalt als lucht/water-warmtepomp zijn energie uit de buitenlucht, dus dure bronboringen zijn niet nodig. En de Trane schroefcompressortechnologie is beroemd om zijn rendement en langdurig betrouwbare functioneren.

 

Scroll- of schroefcompressor?

Warmtepompen met scrolltechnologie zijn doorgaans eenvoudiger te installeren en daardoor ook geschikt voor verhuur. Gewoonlijk hebben ze meerdere scrollcompressoren, waardoor ze flexibeler zijn en beter scoren op seizoensrendement.

Warmtepompen met schroefcompressor zijn doorgaans wat duurder bij installatie maar echte werkpaarden en over de jaren heen komen de totale kosten lager uit. Bij de Trane RTXC extra laag door het onovertroffen rendement.

 

Traploze regeling, hoogste rendement

De nieuwe Trane RTXC lucht/water-warmtepomp haalt de hoogste verwarmings- en koelingsrendementen in de markt. Dankzij de gepatenteerde schroefcompressortechnologie van Trane kan de RTXC zijn capaciteit traploos regelen, wat wonderen doet voor de stabiliteit van de watertemperatuur.

 

Eindeloos betrouwbaar functioneren

De Trane RTXC warmtepomp met schroefcompressor is de betrouwbaarheid zelve, dus uw klanten zijn verzekerd van verwarming en koeling.

De RTXC wordt beheerd door de Trane Tracer™ UC800 adaptieve controller. Die zorgt ervoor dat deze warmtepomp kan blijven werken. Ook in de meest uitdagende omstandigheden, als andere units gewoon zouden worden uitgeschakeld.

 

Trane RTXC lucht/water-warmtepomp

  • Gepatenteerde Trane schroefcompressor.
  • 380 tot 770 kW continu verwarmings- en koelvermogen.
  • 20% betere efficiency dan concurrerende units en een prestatiecoëfficient (COP) van 3,5.
  • Breed toepassingsgebied, zelfs warmtepompwerking en warm water tot 55 °C bij een omgevingstemperatuur van -10 °C.
  • Klasse A in vollast-efficiency voor koelen en verwarmen.
  • Gedeeltelijk warmteterugwinningssysteem, waardoor klanten de ‘vrije warmte’ kunnen hergebruiken en tegelijkertijd comfortkoeling kunnen leveren.
  • De Trane RTXC lucht/water-warmtepomp zal verkrijgbaar zijn met R134a en R513A.

 

Laatste nieuws

17 april 2024

Beatrix ziekenhuis verduurzaamt dankzij unieke oplossing met CXWF warmtepompen en WKO

Uitdaging Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, stond voor een moeilijke opgave bij de verduurzaming van de klimaatinstallaties. De veertig jaar oude (!) Trane koelmachines en...

Lees meer

10 april 2024

Trane RTSF, RTWF en RTWD nu ook met niet ontvlambaar R515B

Koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP zijn veelal min of meer brandbaar. De meeste zitten in veiligheidsklasse A2L (lage ontvlambaarheid) of A3 (hogere ontvlambaarheid). Maar voor gevallen waarin...

Lees meer

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer