10 oktober 2022

Nieuwe Trane Flex HP HT warmtepomp levert tot 65 °C

De Trane Flex HP HT lucht/water-warmtepomp is breed inzetbaar en ideaal voor toepassingen met hoge warmwatertemperaturen. Naast verwarmen en koelen, kan hij desgewenst ook tapwater verwarmen. Tapwatervraag krijgt dan voorrang, zelfs al stond de warmtepomp op dat moment in koelmodus.

 

Verduurzamen problematisch? Niet met Flex HP HT!

Deze geavanceerde Trane warmtepomp met tandem scrollcompressoren heeft 50-144 kW koelcapaciteit en 54-154 kW verwarmingscapaciteit. Een uittredende watertemperatuur tot 65 °C is mogelijk, zelfs als het buiten 10 graden vriest!

De Trane Flex HP HT is een slim alternatief voor gasketels in woningen of kleine gebouwen. Oók in situaties waar verduurzaming op het eerste gezicht problematisch lijkt, bijvoorbeeld omdat het cv-systeem deels hogere temperaturen vereist.

Trane Flex HP HT

 

Daarnaast biedt de Trane Flex HP HT de aantrekkelijke mogelijkheid om alles comfortabel te regelen met één warmtepomp: verwarmen, koelen én warmtapwaterbereiding, natuurlijk met anti-legionellafunctie.

Voor zeer geluidsgevoelige omgevingen is de Trane Flex HP HT er ook in een superstille uitvoering — het pakket aan maatregelen vermindert het geluid met zo’n 5 dB(A). Ook dat maakt deze lucht/water-warmtepomp zeer breed inzetbaar.

 

Meer informatie

Webpagina Trane Flex HP HT

Let op: deze warmtepomp is ook leverbaar met het lage GWP koudemiddel R454B.

Laatste nieuws

28 februari 2023

Met overname AL-KO Air biedt Trane HVAC-totaaloplossingen

AL-KO Air Technology, met achthonderd medewerkers en vestigingen in Europa en Azië, hoort sinds november 2022 bij Trane Technologies. Anne Rozema, directeur van AL-KO Luchttechniek, en Piet Haage, managing director...

Lees meer

27 februari 2023

Trane chillers lang in de lucht bij Luchtverkeersleiding Nederland

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zorgt al bijna honderd jaar voor veilige verkeersstromen in de lucht. Luchtverkeersleiders gebruiken verschillende systemen bij de afhandeling van het vliegverkeer. Koeling is essentieel om de systemen...

Lees meer

8 februari 2023

Nieuwe Trane GVWF XSE G met bijna 0 GWP en zelfs 11,13 SEER voor duurzame datacenters

Afgelopen jaar introduceerde Trane speciaal voor datacenters drie GVWF XSE G watergekoelde koelmachines. Nú komen er nog vijf bij, uitgerust met de gloednieuwe TGS 380 Maglev compressor! De serie biedt...

Lees meer