10 oktober 2022

Nieuwe Trane Flex HP HT warmtepomp levert tot 65 °C

De Trane Flex HP HT lucht/water-warmtepomp is breed inzetbaar en ideaal voor toepassingen met hoge warmwatertemperaturen. Naast verwarmen en koelen, kan hij desgewenst ook tapwater verwarmen. Tapwatervraag krijgt dan voorrang, zelfs al stond de warmtepomp op dat moment in koelmodus.

 

Verduurzamen problematisch? Niet met Flex HP HT!

Deze geavanceerde Trane warmtepomp met tandem scrollcompressoren heeft 50-144 kW koelcapaciteit en 54-154 kW verwarmingscapaciteit. Een uittredende watertemperatuur tot 65 °C is mogelijk, zelfs als het buiten 10 graden vriest!

De Trane Flex HP HT is een slim alternatief voor gasketels in woningen of kleine gebouwen. Oók in situaties waar verduurzaming op het eerste gezicht problematisch lijkt, bijvoorbeeld omdat het cv-systeem deels hogere temperaturen vereist.

Trane Flex HP HT

 

Daarnaast biedt de Trane Flex HP HT de aantrekkelijke mogelijkheid om alles comfortabel te regelen met één warmtepomp: verwarmen, koelen én warmtapwaterbereiding, natuurlijk met anti-legionellafunctie.

Voor zeer geluidsgevoelige omgevingen is de Trane Flex HP HT er ook in een superstille uitvoering — het pakket aan maatregelen vermindert het geluid met zo’n 5 dB(A). Ook dat maakt deze lucht/water-warmtepomp zeer breed inzetbaar.

 

Meer informatie

Webpagina Trane Flex HP HT

Let op: deze warmtepomp is ook leverbaar met het lage GWP koudemiddel R454B.

Laatste nieuws

20 oktober 2022

Kantoorpand in De Meern van energielabel G naar A+++ met zonnepanelen en Trane CXAX warmtepomp

Met een omkeerbare Trane Conquest CXAX 060 lucht/water-warmtepomp, een upgrade van het luchtbehandelingssysteem en veel zonnepanelen bracht Gerard van Gent een kantoorpand van bijna 4000 m2 naar een indrukwekkende A+++....

Lees meer

14 oktober 2022

Units met lage GWP koudemiddel R454B de beste investering

In alle Trane koelmachines, warmtepompen, multi-pipe units en rooftop airco’s met scrollcompressoren gebruikt Trane het lage GWP koudemiddel R454B. Het resultaat: een veilige investering met een tot 5% beter rendement...

Lees meer

9 juni 2022

Trane koelt ziekenhuis Emmen met hoog seizoensrendement en GWP van bijna 0

Het Scheper ziekenhuis in Emmen wordt al jaren gekoeld met Trane koelmachines. Voor de recente uitbreiding koos het ziekenhuis wéér Trane chillers. Twee nieuwe Trane RTWD HSE’s zorgen het hele...

Lees meer