10 oktober 2022

Nieuwe Trane Flex HP HT warmtepomp levert tot 65 °C

De Trane Flex HP HT lucht/water-warmtepomp is breed inzetbaar en ideaal voor toepassingen met hoge warmwatertemperaturen. Naast verwarmen en koelen, kan hij desgewenst ook tapwater verwarmen. Tapwatervraag krijgt dan voorrang, zelfs al stond de warmtepomp op dat moment in koelmodus.

 

Verduurzamen problematisch? Niet met Flex HP HT!

Deze geavanceerde Trane warmtepomp met tandem scrollcompressoren heeft 50-144 kW koelcapaciteit en 54-154 kW verwarmingscapaciteit. Een uittredende watertemperatuur tot 65 °C is mogelijk, zelfs als het buiten 10 graden vriest!

De Trane Flex HP HT is een slim alternatief voor gasketels in woningen of kleine gebouwen. Oók in situaties waar verduurzaming op het eerste gezicht problematisch lijkt, bijvoorbeeld omdat het cv-systeem deels hogere temperaturen vereist.

Trane Flex HP HT

 

Daarnaast biedt de Trane Flex HP HT de aantrekkelijke mogelijkheid om alles comfortabel te regelen met één warmtepomp: verwarmen, koelen én warmtapwaterbereiding, natuurlijk met anti-legionellafunctie.

Voor zeer geluidsgevoelige omgevingen is de Trane Flex HP HT er ook in een superstille uitvoering — het pakket aan maatregelen vermindert het geluid met zo’n 5 dB(A). Ook dat maakt deze lucht/water-warmtepomp zeer breed inzetbaar.

 

Meer informatie

Webpagina Trane Flex HP HT

Let op: deze warmtepomp is ook leverbaar met het lage GWP koudemiddel R454B.

Laatste nieuws

4 december 2023

Trane CXAX warmtepompen in circulair en energieneutraal houten kantoor op palen

Op het eerste circulaire bedrijventerrein van Nederland wordt het energieneutrale kantoor van Persy Control Services (PCS) begin 2024 in gebruik genomen. Directeur Paul Persy: “We zochten naar kwalitatieve producten met...

Lees meer

21 november 2023

Nieuwe Trane GVAF XSE- en XSS-series speciaal voor datacenters

Met het beste seizoensrendement volgens Eurovent, een GWP van bijna nul en opties als ATS, Rapid Restart en UPS, zijn de nieuwe Trane GVAF luchtgekoelde koelmachines ideaal voor datacenters.  ...

Lees meer

20 oktober 2023

WKO met Trane RTSF warmtepompen in appartementencomplex Beursplein Tiel

Om dit nieuwbouwcomplex met 104 luxe appartementen op een duurzame manier van warmte, koeling en warm tapwater te voorzien, werd een ESCO ingeschakeld, een ‘energy service company’. Celsias levert ‘Climate...

Lees meer