10 oktober 2022

Nieuwe Trane Flex HP HT warmtepomp levert tot 65 °C

De Trane Flex HP HT lucht/water-warmtepomp is breed inzetbaar en ideaal voor toepassingen met hoge warmwatertemperaturen. Naast verwarmen en koelen, kan hij desgewenst ook tapwater verwarmen. Tapwatervraag krijgt dan voorrang, zelfs al stond de warmtepomp op dat moment in koelmodus.

 

Verduurzamen problematisch? Niet met Flex HP HT!

Deze geavanceerde Trane warmtepomp met tandem scrollcompressoren heeft 50-144 kW koelcapaciteit en 54-154 kW verwarmingscapaciteit. Een uittredende watertemperatuur tot 65 °C is mogelijk, zelfs als het buiten 10 graden vriest!

De Trane Flex HP HT is een slim alternatief voor gasketels in woningen of kleine gebouwen. Oók in situaties waar verduurzaming op het eerste gezicht problematisch lijkt, bijvoorbeeld omdat het cv-systeem deels hogere temperaturen vereist.

Trane Flex HP HT

 

Daarnaast biedt de Trane Flex HP HT de aantrekkelijke mogelijkheid om alles comfortabel te regelen met één warmtepomp: verwarmen, koelen én warmtapwaterbereiding, natuurlijk met anti-legionellafunctie.

Voor zeer geluidsgevoelige omgevingen is de Trane Flex HP HT er ook in een superstille uitvoering — het pakket aan maatregelen vermindert het geluid met zo’n 5 dB(A). Ook dat maakt deze lucht/water-warmtepomp zeer breed inzetbaar.

 

Meer informatie

Webpagina Trane Flex HP HT

Let op: deze warmtepomp is ook leverbaar met het lage GWP koudemiddel R454B.

Laatste nieuws

17 april 2024

Beatrix ziekenhuis verduurzaamt dankzij unieke oplossing met CXWF warmtepompen en WKO

Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, stond voor een moeilijke opgave bij de verduurzaming van de klimaatinstallaties. De veertig jaar oude (!) Trane koelmachines en een...

Lees meer

10 april 2024

Trane RTSF, RTWF en RTWD nu ook met niet ontvlambaar R515B

Koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP zijn veelal min of meer brandbaar. De meeste zitten in veiligheidsklasse A2L (lage ontvlambaarheid) of A3 (hogere ontvlambaarheid). Maar voor gevallen waarin...

Lees meer

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer