16 april 2021

Nieuwe Trane CXAF lucht/water-warmtepompen

Revolutionaire prestaties voor industrie en utiliteit!

De nieuwe generatie Trane Sintesis Advantage CXAF 290-700 kW bestaat uit alleskunners met uitzonderlijke energieprestaties, ook seizoensgebonden. Met energie uit omgevingslucht kan de CXAF zelfs water van 68 °C maken en dus boilers vervangen. En zelfs bij -15 °C produceert hij water van 40 tot 45 °C, zonder inzet van bijverwarming. Koelen doet de CXAF bij omgevingstemperaturen tot 52 °C!

 

Omkeerbare warmtepomp voor comfort en productie

De Trane CXAF heeft een compact, modulair ontwerp en de laagste energieconsumptie in zijn klasse. Als omkeerbare warmtepomp heeft hij een werkbereik tot -15 °C in de verwarmingsmodus en 52 °C in de koelmodus. Dat maakt hem geschikt voor comfort- én industriële toepassingen.

De CXAF is ideaal voor bijvoorbeeld de voedsel- en drankenindustrie, kantoorgebouwen, ziekenhuizen en hotels. Hij zorgt het hele jaar voor duurzame en betrouwbare koeling en verwarming.

De systeemkeuze is exact af te stemmen op eisen rond gewenste toepassingen, kosten, efficiency en geluidsniveau. Zo zijn er speciale uitvoeringen voor de meest geluidsgevoelige omgevingen. Communicatie is mogelijk via een SmartCom-interface met Lontalk®, BACnet® en Modbus.

Lagere energiekosten en lagere investering

De investering in een warmtepomp vormt vaak een struikelblok voor organisaties. Nu niet meer! Dankzij de omkeertechnologie, de ongekende COP- en SCOP-prestaties en het bredere toepassingsgebied van de Trane Sintesis Advantage CXAF zijn de installatie- en exploitatiekosten lager. Eén unit volstaat nu immers voor koeling, verwarming en zelfs water tot 68 °C voor sanitair.

Wie kiest voor de CXAF heeft geen andere systemen nodig voor bijverwarming en koeling. Dit resulteert in een extra besparing op aanschaf, installatie en onderhoud.

 

Geïntegreerde warmteterugwinning

Als koeling nodig is, kunnen de nieuwe CXAF warmtepompen bovendien worden gecombineerd met een geïntegreerd warmteterugwinningssysteem. De gratis warmte is dan inzetbaar voor hergebruik in toepassingen met lage temperaturen, zoals het herverwarmen van zwembaden, luchtontvochtiging of gelijktijdige airconditioning elders in een gebouw.

 

Nieuw R454B koudemiddel

Trane heeft gekozen voor R454B. Dit is de optie met de grootste GWP-afname: maar liefst 31% (!) ten opzichte van het in de branche veelgebruikte R32. Offertes aanvragen voor een CXAF met R454B is al mogelijk.

 

Meer informatie

Download brochure

Laatste nieuws

17 april 2024

Beatrix ziekenhuis verduurzaamt dankzij unieke oplossing met CXWF warmtepompen en WKO

Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, stond voor een moeilijke opgave bij de verduurzaming van de klimaatinstallaties. De veertig jaar oude (!) Trane koelmachines en een...

Lees meer

10 april 2024

Trane RTSF, RTWF en RTWD nu ook met niet ontvlambaar R515B

Koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP zijn veelal min of meer brandbaar. De meeste zitten in veiligheidsklasse A2L (lage ontvlambaarheid) of A3 (hogere ontvlambaarheid). Maar voor gevallen waarin...

Lees meer

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer