3 juni 2022

Nieuwe Trane Airfinity S rooftop airco’s met R454B voor lage GWP

Kleine kampioen kostenbesparing

Met de S van Small. Voor het kostenefficiënt ventileren, verwarmen (14-40 kW) en koelen (18-42 kW) van onder meer winkels, kantoorpanden, restaurants en magazijnen introduceert Trane de Airfinity S. Deze rooftop airconditioners zijn extreem zuinig met energie dankzij Trane’s onovertroffen Adaptive Frequency DriveTM. Met opties als vrije koeling en warmteterugwinning dalen de kosten nog verder. Trane heeft bovendien gekozen voor het lage GWP koudemiddel R454B. Het Global Warming Potential hiervan ligt ruim 30% lager dan dat van R32!

Trane Airfinity S

 

Kleine rooftop units najaar 2022 leverbaar

De bewezen betrouwbare Trane Airfinity rooftop airco’s zijn onweerstaanbaar voor prijsbewuste ondernemers door de combinatie van hoog comfort en lage totale eigendomskosten. Dat geldt helemaal voor de nieuwste, kleine Airfinity.

Trane komt met vijf Airfinity S modellen die alle werken als een omkeerbare lucht/lucht-warmtepomp. Ze hebben een koelvermogen van 18-42 kW, een verwarmingsvermogen van 14-40 kW en ze leveren een forse nominale luchtstroom van 3600-8000 m3/h. Zowel een horizontale als een neerwaartse luchtstroomconfiguratie is mogelijk. Een G4 filter is standaard en een F7 of F9 filter optioneel.

Alle Airfinity S rooftops kunnen eenvoudig worden uitgebreid met een kostenbesparende economizer voor gratis vrije koeling (diverse opties) en/of warmteterugwinning.

Het is daarnaast mogelijk om een extra warmtebron aan te sluiten op de Airfinity S, bijvoorbeeld elektrische verwarming, een warmwaterbatterij of — via een speciale module — een modulerende gasbrander.

 

Plug and play rooftop air conditioners

De Airfinity S heeft één koelcircuit met R454B en is relatief klein en lichtgewicht. Die van 17 kW meet bijvoorbeeld slechts 1312 x 2060 x 1193 mm (hxbxd). Met vrije koeling of warmteterugwinning komt er in de breedte onderaan 460 mm bij.

Airfinity’s zijn in recordtijd te plaatsen op elk plak dak (of desnoods op de grond) en snel te koppelen aan elk aanwezig kanalensysteem, onder meer dankzij de slimme aansluitmogelijkheden. Dure adapters etc. zijn niet nodig. Toepassingen zijn bijvoorbeeld bij winkels, kantoren, benzinestations, restaurants of magazijnen.

Staat er nu een Trane Voyager I of II rooftop unit? Dan is het goed om te weten dat de Airfinity S op de bestaande Voyager daksokkels past. De 17 kW op die van Voyager WSD 60, de 22/26 kW op WSD 72-90, de 33/42 kW op WKD 125-155.

Voor een snelle inbedrijfstelling heeft de Trane Airfinity S een ingebouwde controller, voorbedraad en voorgeconfigureerd in de fabriek. Trane Airfinity’s zijn onder meer op afstand te beheren via een tablet of smartphone.

 

Extra duurzaam dankzij AFD en R454B

De Trane Airfinity S is het hele jaar door extreem zuinig met energie. Hij is uitstekend geïsoleerd (dubbelwandig met 25 mm glaswol incl. hoeken) en uitgerust met een hoogst efficiënte warmtewisselaar en scrollcompressoren met permanentmagneetmotor en Adaptive Frequency DriveTM.

De energiebesparende, comfortverhogende Trane AFD-regeling stemt de koel- en verwarmingscapaciteit voortdurend af op de veranderende vraag. Dat gebeurt op alle fronten. Naast scrollcompressoren met variabele snelheid, heeft de Airfinity S ook axiaal ventilatoren met variabel toerental en EC-plugventilatoren met variabele snelheidstechnologie.

Trane heeft gekozen voor R454B, aangezien dit het meest duurzame én het meest geschikte koudemiddel is voor scrollcompressoren. Vergeleken bij het nog veel in rooftops gebruikte R32 daalt de GWP met maar liefst 31%. Vergeleken bij R410A gaat de GWP zelfs zo’n 80% omlaag en stijgt het rendement met 5%.

Laatste nieuws

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer

14 februari 2024

Trane koelt nu ook met propaan

In januari 2024 stemde het Europees Parlement in met het versneld uitfaseren van koudemiddelen met een hoge GWP-waarde. De focus ligt nu nóg sterker op koudemiddelen met een laag aardopwarmingspotentieel....

Lees meer

4 december 2023

Trane CXAX warmtepompen in circulair en energieneutraal houten kantoor op palen

Op het eerste circulaire bedrijventerrein van Nederland wordt het energieneutrale kantoor van Persy Control Services (PCS) begin 2024 in gebruik genomen. Directeur Paul Persy: “We zochten naar kwalitatieve producten met...

Lees meer