4 maart 2019

Nieuwe techniek, nieuwe tijden

Eind februari was in het tv-programma ‘Andere tijden’ te zien hoe de energietransitie van kolen en olie naar gas in de jaren zestig bijna als militaire operatie werd uitgevoerd en in een jaar of vijf gepiept was. Zo eenvoudig zal het deze keer niet gaan, maar de nieuwste Trane units gaan de toepassing van hernieuwbare energie in utiliteit en industrie enorm vereenvoudigen en financieel veel aantrekkelijker maken.

 

Nieuw: Trane City RTSF G water/water-warmtepompen en watergekoelde koelmachines

De nieuwe City RTSF G is uitzonderlijk compact en efficiënt. Hij is uitgerust met een schroefcompressor met adaptieve frequentie-aandrijving (AFD) en geeft bijna 40% meer rendement bij deellast dan vereist volgens Ecodesign 2021. De City werkt op koudemiddel R1234ze, met een GWP van bijna nul.

De Trane City RTSF G watergekoelde koelmachine is geschikt voor comfortkoeling in middelgrote commerciële gebouwen en voor proceskoeling en koelopslag (instelbaar tot -12 °C).

Als water/water-warmtepomp haalt hij energie uit afvalwater of aardwarmte bij 5 tot 30 °C om warm water van 50 tot zelfs 80 °C te leveren voor o.a. sanitair warm water, hogetemperatuurverwarming en stadsverwarming.

De Trane City RTSF G is zo compact dat hij gewoon met een pallettruck door de deur naar binnen kan en daarna zo nodig de lift in.

City RTSF

City RTSF

 

Nieuw: Trane Sintesis Advantage CXAF lucht-naar-water-warmtepompen

Met de nieuwe Sintesis Advantage CXAF maakt Trane luchtgekoelde warmtepompen veel betaalbaarder. Dat betekent dat een enorme energiebesparing mogelijk is in bijvoorbeeld middelgrote en grote kantoren, ziekenhuizen, datacenters en productiefaciliteiten. Ook daar waar voorheen de investering een struikelblok vormde.

De CXAF heeft een compact, modulair ontwerp en de laagste energieconsumptie in zijn klasse. Hij kan bij buitentemperaturen tot -15 °C warm water van 40 tot 45 °C produceren, zonder de inzet van bijverwarming.

Het is bovendien een omkeerbare warmtepomp. In de zomer zorgt hij desgewenst voor koeling.

Wie kiest voor de CXAF heeft dus geen extra systemen nodig voor bijverwarming en koeling. Dit resulteert in een extra besparing op aanschaf, installatie en onderhoud.

De Sintesis Advantage CXAF biedt een keur aan nieuwe configuratiemogelijkheden, zodat hij in elke situatie toepasbaar is. De systeemkeuze is exact af te stemmen op eisen rond kosten, efficiency en geluidsniveau.

Sintesis Advantage CGAF/CXAF

Sintesis Advantage CGAF/CXAF

 

Nieuw: Trane Sintesis Advantage CGAF luchtgekoelde koelmachines

Trane breidt de range Sintesis luchtgekoelde koelmachines nog verder uit met de Sintesis Advantage CGAF.

Het Trane Sintesis-portfolio is toonaangevend qua prestaties en flexibiliteit. Deze luchtgekoelde koelmachines zijn exact af te stemmen op specifieke vereisten en doelstellingen door de grote keuze uit rendementsniveaus, akoestische pakketten, koudemiddelen en oplossingen voor extra energiebesparing.

Er is nu keuze uit drie compressortechnologieën: hoge snelheid centrifugaalcompressoren (Sintesis Excellent GVAF), schroefcompressoren (Sintesis Prime RTAF) en scrollcompressoren (Sintesis Advantage CGAF).

De nieuwe Sintesis Advantage CGAF heeft een compact ontwerp en biedt topprestaties tegen lagere bedrijfskosten. Het systeem is exact af te stemmen op de gewenste toepassing: drie rendementsniveaus, gratis koeloplossing, drie akoestische pakketten, twee opties voor warmteterugwinning en meerdere ventilatorconfiguraties.

De Sintesis CVAF en CGAF zijn geschikt voor onder meer kleine kantoren, hotels, magazijnen en kleine productiefaciliteiten. De Sintesis RTAF voor bijvoorbeeld ijsbanen, grote kantoren en ziekenhuizen, datacenters en grote productiefaciliteiten. De RTAF is ook te huur.

Laatste nieuws

17 april 2024

Beatrix ziekenhuis verduurzaamt dankzij unieke oplossing met CXWF warmtepompen en WKO

Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, stond voor een moeilijke opgave bij de verduurzaming van de klimaatinstallaties. De veertig jaar oude (!) Trane koelmachines en een...

Lees meer

10 april 2024

Trane RTSF, RTWF en RTWD nu ook met niet ontvlambaar R515B

Koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP zijn veelal min of meer brandbaar. De meeste zitten in veiligheidsklasse A2L (lage ontvlambaarheid) of A3 (hogere ontvlambaarheid). Maar voor gevallen waarin...

Lees meer

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer