19 mei 2023

Nieuwe compacte Trane CGAF’s: bijna 25% kleinere voetafdruk bij vergelijkbare koelcapaciteit

Het lijkt onmogelijk maar het is waar en ze zijn nu al te bestellen. De compacte Sintesis Advantage CGAF-range met een lengte tot 3 V’s biedt nu een koelcapaciteit tot maar liefst 420 kW. De nieuwste 3 V’s benaderen de koelcapaciteit van de huidige 4 V’s, maar hun footprint is dus 1 V kleiner. In totaal zijn er vijf nieuwe maten CGAF’s en zes bestaande maten hebben een coil-upgrade gehad. Een nieuw design van de condensor coils zorgt bij alle elf voor een verdere prestatieverbetering bij vollast: EER +8%.

 

Trane CGAF koelmachines met lengte 2 V’s

Verkrijgbaar in twee efficiencyversies: SE met AC-fans en HE met EC-fans:

 • CGAF 052 — Nieuw! 185 kW koelcapaciteit
 • CGAF 055 — Upgrade!
 • CGAF 060 — Upgrade!
 • CGAF 065 — Upgrade!
 • CGAF 070 — Upgrade!
 • CGAF 073 — Upgrade!
 • CGAF 075 — Upgrade!

 

Trane CGAF koelmachines met lengte 3 V’s

Verkrijgbaar in twee efficiencyversies: SE met AC-fans en HE met EC-fans:

 • CGAF 085 — Nieuw!
 • CGAF 095 — Nieuw!
 • CGAF 105 — Nieuw!
 • CGAF 125 — Nieuw! 420 kW koelcapaciteit

 

Trane CGAF

Dé kostenefficiënte koelmachine voor elke behoefte

De bewezen betrouwbare Trane Sintesis Advantage CGAF met scrollcompressoren is de meest veelzijdige en kostenefficiënte luchtgekoelde koelmachine in de markt. De CGAF is geschikt voor comfort-, proces- en industriële toepassingen, uitgebreid configureerbaar en uitzonderlijk goed af te stemmen op specifieke behoeften. Er is onder meer keuze uit drie rendementsniveaus (SE, HE en XE) en diverse akoestische pakketten voor een stille werking.

De Trane CGAF-range biedt een koelcapaciteit tot 680 kW en de hoogwaardige scrollcompressortechnologie zorgt voor topprestaties bij zowel deellast (SEER) als vollast (EER).

Bij de nieuwste maten en upgrades is dus dankzij een nieuw coildesign de EER nog eens 8% verbeterd.

Verdere kostenreductie door vrije koeling (geïntegreerd) en warmteterugwinning (optie) behoren tot de mogelijkheden.

Trane machines met scrollcompressoren, dus ook de CGAF luchtgekoelde koelmachine, gebruiken het lage GWP koudemiddel R454B. Vergeleken bij R410A gaat de GWP met 78% omlaag en stijgt het rendement met 5%.

Met zijn beperkte voetafdruk — nu nóg bijna 25% kleiner bij de nieuwste CGAF’s — is de Trane CGAF ideaal voor retrofit-installaties én nieuwe gebouwen. Bovendien is de aanbevolen vrije ruimte om een CGAF slechts 1 meter. Dat is uniek en een uitkomst in situaties met weinig mogelijkheden voor plaatsing.

 

Meer informatie

Sintesis Advantage CGAF luchtgekoelde koelmachine

De nieuwste maten en upgrades zijn hier nog niet verwerkt. De bestaande maten blijven leverbaar naast de nieuwe maten.

Er zijn ook nieuwe Trane Sintesis Advantage CXAF lucht/water-warmtepompen in formaten tot 3 V’s met 183-338 kW verwarmingscapaciteit.

Laatste nieuws

31 mei 2023

Trane GVAF maglev koelmachines koelen Bright Offices duurzaam én stil

Het kantorencomplex Bright Offices ligt naast station Sloterdijk in Amsterdam. Twee van de gebouwen kregen onlangs nieuwe luchtgekoelde koelmachines. Op het grootste gebouw kwamen twee Trane GVAF 245’s met contactloze...

Lees meer

24 mei 2023

Vries- en koelcontainers huren

Voor betrouwbare vries- en koelopslag van -70 °C tot +40 °C biedt Trane Rental Services direct inzetbare ISO-containers in de maten 10′, 20′ en 40′. Trane vries- en koelcontainers zijn...

Lees meer

28 februari 2023

Met overname AL-KO Air biedt Trane HVAC-totaaloplossingen

AL-KO Air Technology, met achthonderd medewerkers en vestigingen in Europa en Azië, hoort sinds november 2022 bij Trane Technologies. Anne Rozema, directeur van AL-KO Luchttechniek, en Piet Haage, managing director...

Lees meer