28 februari 2023

Met overname AL-KO Air biedt Trane HVAC-totaaloplossingen

AL-KO Air Technology, met achthonderd medewerkers en vestigingen in Europa en Azië, hoort sinds november 2022 bij Trane Technologies. Anne Rozema, directeur van AL-KO Luchttechniek, en Piet Haage, managing director van Trane Netherlands, vertellen waarom dat goed nieuws is voor Nederlandse klanten.

AL-KO luchtbehandelingskasten — van gezond binnenklimaat tot high-tech steriele lucht

Met als slogan ‘Quality for life’ biedt AL-KO Air Technology innovatieve en duurzame luchtbehandelingskasten en afzuigsystemen. AL-KO producten hebben een breed scala aan toepassingen in onder meer farmaceutische industrie, gezondheidszorg, industriële processen, detailhandel, recreatie en commerciële gebouwen.

De Nederlandse vestiging van AL-KO bestaat al meer dan 25 jaar, met Anne Rozema als directeur. Het bedrijf heeft anno 2023 zeven accountmanagers en twaalf servicemonteurs op de weg. Klanten roemen de heldere aanpak, met persoonlijk advies en korte lijnen. “We zijn gespecialiseerd in hoogwaardige projecten. AL-KO Luchttechniek is bijvoorbeeld groot bij ziekenhuizen. En we leveren uitgebreid maatwerk als de klant dat wil,” vertelt Rozema, “We zijn niet altijd de goedkoopste, maar wel de beste.”

Samenwerking Trane en AL-KO voor klantdoelen

Hoe ziet de samenwerking tussen AL-KO en Trane er in de praktijk uit? “We blijven individueel van elkaar de markt bedienen. Elk bedrijf houdt de eigen verantwoordelijkheid en de eigen directie,” legt Piet Haage van Trane uit, “Maar tegelijkertijd bieden we onze klanten totaaloplossingen vanuit één organisatie. Om te beginnen praten we elkaar bij over onze productportfolio’s. En wie weet, wellicht staan in de toekomst Trane en AL-KO producten op één factuur.”

“We werken complementair aan elkaar,” zegt ook AL-KO directeur Anne Rozema, “Trane heeft zijn eigen expertise en wij hebben onze eigen expertise. Onderling gaan we wel sparren, om te kijken hoe we samen de klant nog beter kunnen helpen. We gaan dus niet elkaars producten verkopen, maar we kijken wat Trane kan betekenen voor onze klanten en andersom. Zo leveren we samen een complete HVAC-oplossing.”

 

Meer informatie

Website Nederland AL-KO Luchttechniek B.V. (gevestigd in Roden, Groningen)

Website internationaal AL-KO Air Technology

Persbericht Trane Technologies neemt AL-KO Air Technology over

Laatste nieuws

4 december 2023

Trane CXAX warmtepompen in circulair en energieneutraal houten kantoor op palen

Op het eerste circulaire bedrijventerrein van Nederland wordt het energieneutrale kantoor van Persy Control Services (PCS) begin 2024 in gebruik genomen. Directeur Paul Persy: “We zochten naar kwalitatieve producten met...

Lees meer

21 november 2023

Nieuwe Trane GVAF XSE- en XSS-series speciaal voor datacenters

Met het beste seizoensrendement volgens Eurovent, een GWP van bijna nul en opties als ATS, Rapid Restart en UPS, zijn de nieuwe Trane GVAF luchtgekoelde koelmachines ideaal voor datacenters.  ...

Lees meer

20 oktober 2023

WKO met Trane RTSF warmtepompen in appartementencomplex Beursplein Tiel

Om dit nieuwbouwcomplex met 104 luxe appartementen op een duurzame manier van warmte, koeling en warm tapwater te voorzien, werd een ESCO ingeschakeld, een ‘energy service company’. Celsias levert ‘Climate...

Lees meer