28 februari 2023

Met overname AL-KO Air biedt Trane HVAC-totaaloplossingen

AL-KO Air Technology, met achthonderd medewerkers en vestigingen in Europa en Azië, hoort sinds november 2022 bij Trane Technologies. Anne Rozema, directeur van AL-KO Luchttechniek, en Piet Haage, managing director van Trane Netherlands, vertellen waarom dat goed nieuws is voor Nederlandse klanten.

AL-KO luchtbehandelingskasten — van gezond binnenklimaat tot high-tech steriele lucht

Met als slogan ‘Quality for life’ biedt AL-KO Air Technology innovatieve en duurzame luchtbehandelingskasten en afzuigsystemen. AL-KO producten hebben een breed scala aan toepassingen in onder meer farmaceutische industrie, gezondheidszorg, industriële processen, detailhandel, recreatie en commerciële gebouwen.

De Nederlandse vestiging van AL-KO bestaat al meer dan 25 jaar, met Anne Rozema als directeur. Het bedrijf heeft anno 2023 zeven accountmanagers en twaalf servicemonteurs op de weg. Klanten roemen de heldere aanpak, met persoonlijk advies en korte lijnen. “We zijn gespecialiseerd in hoogwaardige projecten. AL-KO Luchttechniek is bijvoorbeeld groot bij ziekenhuizen. En we leveren uitgebreid maatwerk als de klant dat wil,” vertelt Rozema, “We zijn niet altijd de goedkoopste, maar wel de beste.”

Samenwerking Trane en AL-KO voor klantdoelen

Hoe ziet de samenwerking tussen AL-KO en Trane er in de praktijk uit? “We blijven individueel van elkaar de markt bedienen. Elk bedrijf houdt de eigen verantwoordelijkheid en de eigen directie,” legt Piet Haage van Trane uit, “Maar tegelijkertijd bieden we onze klanten totaaloplossingen vanuit één organisatie. Om te beginnen praten we elkaar bij over onze productportfolio’s. En wie weet, wellicht staan in de toekomst Trane en AL-KO producten op één factuur.”

“We werken complementair aan elkaar,” zegt ook AL-KO directeur Anne Rozema, “Trane heeft zijn eigen expertise en wij hebben onze eigen expertise. Onderling gaan we wel sparren, om te kijken hoe we samen de klant nog beter kunnen helpen. We gaan dus niet elkaars producten verkopen, maar we kijken wat Trane kan betekenen voor onze klanten en andersom. Zo leveren we samen een complete HVAC-oplossing.”

 

Meer informatie

Website Nederland AL-KO Luchttechniek B.V. (gevestigd in Roden, Groningen)

Website internationaal AL-KO Air Technology

Persbericht Trane Technologies neemt AL-KO Air Technology over

Laatste nieuws

17 april 2024

Beatrix ziekenhuis verduurzaamt dankzij unieke oplossing met CXWF warmtepompen en WKO

Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, stond voor een moeilijke opgave bij de verduurzaming van de klimaatinstallaties. De veertig jaar oude (!) Trane koelmachines en een...

Lees meer

10 april 2024

Trane RTSF, RTWF en RTWD nu ook met niet ontvlambaar R515B

Koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP zijn veelal min of meer brandbaar. De meeste zitten in veiligheidsklasse A2L (lage ontvlambaarheid) of A3 (hogere ontvlambaarheid). Maar voor gevallen waarin...

Lees meer

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer