9 april 2019

Lagere bedrijfskosten regelen is een koud kunstje

Aan de ene kant wordt de industrie geconfronteerd met stijgende energiekosten, CO2-beprijzing en meer regelgeving. Aan de andere kant blijft de noodzaak van betrouwbare, secure koeling voor het productieproces, warmteafvoer voor materialen en machines en een prettig klimaat voor de medewerkers.

Naast energiezuinige koelmachines met de nieuwste generatie koudemiddelen en de toepassing van hernieuwbare energie, is vooral de kwaliteit van regelsystemen essentieel voor een goed bedrijfsresultaat in de toekomst. Trane heeft unieke, eigen analysesoftware die het verschil maakt.

 

Besparingen van 25% haalbaar

Trane heeft meer dan honderd jaar ervaring in de branche en ruim veertig jaar ervaring met regelingen voor koeling. De geavanceerde regelsystemen voor onder meer koelinstallaties en warmtepompen die Trane Nederland levert, zijn ontwikkeld binnen Trane, Ingersoll Rand en Centers of Excellence over de hele wereld.

Bij een koelinstallatie met meerdere koelmachines kan de Trane Chiller Plant Manager, bijvoorbeeld, tot wel 20% aan energie- en bedrijfskosten besparen. Met de Trane Chiller Plant Optimizer zijn besparingen van 25% haalbaar.

 

Gedetailleerde beheerdashboards

Zowel de Trane Chiller Plant Manager als de Trane Chiller Plant Optimizer geeft inzicht via gedetailleerde beheerdashboards.

De beheerdashboards van de Trane Chiller Optimizer, bijvoorbeeld, maken onder andere nauwkeurige bewaking van de systeemprestaties en daarmee proactief onderhoud aan koelmachines mogelijk. De kosten voor onderhoud en onverwachte reparaties gaan zo omlaag, terwijl de koelinstallatie juist betrouwbaarder en energiezuiniger presteert.

 

Trendlogs en rapportages

Een geavanceerd beheersysteem verdient zichzelf snel terug en is vooral een goede investering als budgettaire beperkingen moeten worden gecombineerd met ambitieuze productietargets. Bedrijven kunnen meer doen tegen lagere kosten, zonder het gevaar dat besparingen op bijvoorbeeld onderhoud uiteindelijk leiden tot downtime of mindere productkwaliteit.

Trendlogs en rapportages geven inzicht in het functioneren en zorgen dat met een druk op de knop kan worden voldaan aan administratieve verplichtingen, bijvoorbeeld ten aanzien van energiebeheer. Ook beheer en bewaking op afstand door Trane Nederland is mogelijk.

Chilled Water System

Chilled Water System

 

Intuïtief en flexibel

De Trane Chiller Plant Manager is een volledig schaalbaar en aanpasbaar beheersysteem met een intuïtieve gebruikersinterface, toegankelijk vanaf PC’s en mobiele apparatuur in hetzelfde netwerk. Het werkt samen met multifunctionele Trane Tracer controllers, via Ethernet of WAN/LAN. Door gebruik van het BACnet MS/TP-datacommunicatieprotocol kunnen ook systemen van andere leveranciers probleemloos worden aangesloten of worden uitgelezen via een BACnet-IP-netwerkkoppeling.

Er zijn geen grenzen aan de toepasbaarheid van dit Trane beheersysteem. Het kan zelfs de meest omvangrijke en complexe installaties aan, ook als gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld warmteterugwinning of opslag van warmte-energie.

Als bijvoorbeeld een productiepiek of hittegolf een tijdelijke uitbreiding van de koelinstallatie nodig maakt, zorgt Trane Rental Services voor de inbedrijfstelling van de juiste huurkoelmachine en wordt het beheersysteem aangepast aan de nieuwe situatie.

Laatste nieuws

17 april 2024

Beatrix ziekenhuis verduurzaamt dankzij unieke oplossing met CXWF warmtepompen en WKO

Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, stond voor een moeilijke opgave bij de verduurzaming van de klimaatinstallaties. De veertig jaar oude (!) Trane koelmachines en een...

Lees meer

10 april 2024

Trane RTSF, RTWF en RTWD nu ook met niet ontvlambaar R515B

Koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP zijn veelal min of meer brandbaar. De meeste zitten in veiligheidsklasse A2L (lage ontvlambaarheid) of A3 (hogere ontvlambaarheid). Maar voor gevallen waarin...

Lees meer

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer