21 februari 2022

In 2022 hogere ISDE-subsidie op Trane warmtepompen

Anderhalf keer het subsidiebedrag van vorig jaar

Voor bijvoorbeeld de Trane CXWF060 Flex2O warmtepomp is het subsidiebedrag op de ISDE Apparatenlijst Warmtepompen dit jaar maar liefst € 13.050. Dat is anderhalf keer zo hoog als het bedrag van vorig jaar. De subsidiebedragen voor onder meer de Trane Conquest CXAX zijn eveneens anderhalf keer zo hoog.

 

Trane warmtepompen ≤ 70 kW met ISDE-subsidie

Trane water/water-warmtepomp op blz. 199 Apparatenlijst:

  • Trane CXWF060 Flex2O indicatief subsidiebedrag € 13.050

 

Trane lucht/water-warmtepompen vanaf blz. 147 Apparatenlijst:

  • Trane Conquest CXAX tot ruim € 12.000 subsidie
  • Trane CXB tot meer dan € 7.000 subsidie
  • Trane Flex II HP tot bijna € 10.000 subsidie
  • Trane Picco tot meer dan € 8.000 subsidie

 

Hieronder vindt u meer info over deze warmtepompen.

 

Trane water/water-warmtepompen met subsidie

De elektrische Trane CXWF Flex2O (download CXWF brochure) is hét duurzame alternatief voor gasketels, zowel bij comforttoepassingen als industriële processen. De CXWF heeft Ecodesign A+++ en is zeer geschikt voor geothermie en WKO.

Deze flexibele warmtepomp met scrollcompressoren kan alles en past overal. De omkeerbare CXWF060 maakt warm water van maximaal 60 °C en gekoeld water tussen -7 °C en +25 °C.

Slechts 676 mm breed, past hij door de deur en in de servicelift. Bovendien mag één zijde tegen de muur. Meer vermogen nodig? Dan staan er meerdere CXWF’s tegen elkaar aan.

 

Trane lucht/water-warmtepompen met subsidie

CXAX warmtepompen staan in tientallen uitvoeringen op de Apparatenlijst. De Trane Conquest CXAX is een zeer compacte warmtepomp met scrollcompressoren. Hij heeft een superieur rendement, ook in deellast.

De CXAX is ideaal voor kleine kantoren, hotels, magazijnen en productiefaciliteiten en ook toepasbaar in de meest geluidsgevoelige omgevingen. Als omkeerbare warmtepomp kan hij ook voor koeling zorgen.

Andere Trane lucht/water-warmtepompen met ISDE-subsidie zijn de TraneCube CXB, de Trane Flex II HP (download Flex II brochure) en de Trane Picco. Ook deze zijn uitgerust met scrollcompressoren.

 

Hoe werkt ISDE-subsidie voor warmtepompen?

  • De ISDE Apparatenlijst Warmtepompen 2022 wordt regelmatig aangepast. De meest recente Apparatenlijst vindt u altijd via de pagina ISDE: Warmtepomp zakelijke gebruikers bij RVO.
  • De hogere subsidiebedragen op de ISDE Apparatenlijst Warmtepompen gelden bij subsidieaanvraag en installatie vanaf 1 januari 2022.
  • ISDE-subsidie moet worden aangevraagd vóór aankoop.
  • De subsidies gelden voor bestaande bouwwerken en voor nieuwe bouwwerken waarvan de omgevingsvergunning is aangevraagd vóór 1 juli 2018.
  • De ISDE geldt voor warmtepompen t/m 70 kW.
  • Let op: Trane warmtepompen die voor ISDE-subsidie in aanmerking komen staan niet altijd in de actuele Apparatenlijst. Dus check bij Trane! Soms zitten ze nog in de molen voor goedkeuring. En soms worden grotere apparaten niet op de lijst vermeld.
  • De precieze subsidievoorwaarden staan op rvo.nl onder Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor zakelijke gebruikers.

 

Meer informatie en advies

Bel Trane: 035-603 93 00.

Laatste nieuws

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer

14 februari 2024

Trane koelt nu ook met propaan

In januari 2024 stemde het Europees Parlement in met het versneld uitfaseren van koudemiddelen met een hoge GWP-waarde. De focus ligt nu nóg sterker op koudemiddelen met een laag aardopwarmingspotentieel....

Lees meer

4 december 2023

Trane CXAX warmtepompen in circulair en energieneutraal houten kantoor op palen

Op het eerste circulaire bedrijventerrein van Nederland wordt het energieneutrale kantoor van Persy Control Services (PCS) begin 2024 in gebruik genomen. Directeur Paul Persy: “We zochten naar kwalitatieve producten met...

Lees meer