14 september 2021

€ 8.700 subsidie op Trane CXWF water/water-warmtepomp

De omkeerbare Trane CXWF Flex2O warmtepomp met hoogrenderende scrollcompressoren (A+++) kan elk eisenpakket aan. Hij is inzetbaar voor zowel gebouw- als procesverwarming. Het ultracompacte ontwerp (breedte 676 mm) is een uitkomst in oudere gebouwen. De CXWF060 staat op de ISDE-subsidielijst.

Brochure Flex2O downloaden

 

Hoogste Ecodesign-klasse A+++

De elektrische Trane CXWF Flex2O warmtepomp is hét duurzame alternatief voor gasketels. Hij is zeer geschikt voor geothermische toepassingen en WKO.

Alle CXWF’s voldoen aan de hoogste Ecodesign-efficiëntieklasse A+++. Ze leveren elk seizoen superieure energieprestaties bij een zeer laag geluidsniveau (ISO 9614).

 

Warm water tot 60 °C en koeling

Op de ISDE-apparatenlijst staat de Trane CXWF060 met een indicatief subsidiebedrag van € 8.700.

De CXWF060 is een omkeerbare water/water-warmtepomp met 60 kW verwarmingsvermogen en 52 kW koelvermogen.

De maximale temperatuur van het warme water is 60 °C. De gekoeld watertemperaturen liggen tussen -7 °C en +25 °C.

 

Nog geen 68 cm breed, mag tegen muur

De CXWF060 is slechts 676 mm breed! Hij past gewoon door de deur en in de servicelift

De CXWF Flex2O kan bovendien met één kant tegen de muur staan. Hij is overal probleemloos te installeren en ook eenvoudig toegankelijk voor onderhoud.

Als meer vermogen nodig is, staan meerdere CXWF’s tegen elkaar aan. Je krijgt dan een opstelling van minder dan 68 cm diep.

 

Flexibele warmtepomp voor elk eisenpakket

Met een breed scala aan fabrieksgemonteerde opties, accessoires, regelsystemen en modulaire oplossingen, kan de Trane CXWF Flex2O water/water-warmtepomp aan elk eisenpakket voldoen. Zie pag. 3 van de brochure.

Ideaal voor kantoor- en appartementsgebouwen, instellingen voor gezondheidszorg, uiteenlopende industriële toepassingen, magazijnen, etc. etc.

Flex2O opstelling

Mis geen subsidie op Trane warmtepompen

De ISDE geldt voor warmtepompen t/m 70 kW. Niet alle Trane warmtepompen die voor subsidie in aanmerking komen staan in de actuele ISDE-apparatenlijst Warmtepompen. Dus check altijd bij Trane!

In de markt voor een Trane lucht/water-warmtepomp? De compacte Trane Conquest CXAX en de Trane AquaStream CXAM staan in vele uitvoeringen op de apparatenlijst. Alle zeer stil en energiezuinig.

Er zijn Trane warmtepompen die nog in de molen zitten voor goedkeuring door RVO. En een warmtepomp die niet op de apparatenlijst staat, kan tóch voor subsidie in aanmerking komen als hij aan de subsidie-eisen voldoet. Sommige grotere apparaten worden door RVO niet op de lijst vermeld.

De subsidies gelden voor bestaande bouwwerken en voor nieuwe bouwwerken waarvan de omgevingsvergunning is aangevraagd vóór 1 juli 2018. ISDE-subsidie moet worden aangevraagd vóór aankoop.

De precieze subsidievoorwaarden staan op rvo.nl onder Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor zakelijke gebruikers.

 

Meer weten, hulp nodig?

Bel Trane verkoop nieuwe apparatuur: 035-603 93 01.

De flexibele, compacte Trane Flex2O serie omvat o.a. CXWF water/water-warmtepompen en CGWF watergekoelde koelmachines.

Brochure Flex2O downloaden

ISDE subsidielijst downloaden

Laatste nieuws

17 april 2024

Beatrix ziekenhuis verduurzaamt dankzij unieke oplossing met CXWF warmtepompen en WKO

Het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, stond voor een moeilijke opgave bij de verduurzaming van de klimaatinstallaties. De veertig jaar oude (!) Trane koelmachines en een...

Lees meer

10 april 2024

Trane RTSF, RTWF en RTWD nu ook met niet ontvlambaar R515B

Koudemiddelen met een laag of te verwaarlozen GWP zijn veelal min of meer brandbaar. De meeste zitten in veiligheidsklasse A2L (lage ontvlambaarheid) of A3 (hogere ontvlambaarheid). Maar voor gevallen waarin...

Lees meer

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer