18 maart 2019

De grootste verhuurvloot koelmachines van Europa

In de kunststofverwerkende industrie is temperatuur essentieel en goedwerkende koeling een beslissende factor. Bij een noodsituatie, productieuitbreiding of een tijdelijke locatie, moet probleemloos een passende oplossing voorhanden zijn. Dat maakt Trane Nederland de logische partner.

Trane heeft uitgebreide ervaring in de kunststofsector en is wereldwijd toonaangevend in energiezuinige comfort- en proceskoeling en de toepassing van hernieuwbare energie.

Trane Nederland staat erom bekend mee te denken, te ontzorgen en ook de flexibele houding spreekt klanten aan. Praktisch is bovendien dat zowel koop als huur mogelijk is, zodat in elk geval de meest kostenefficiënte oplossing kan worden gekozen.

Productie plastic flessen

Productie plastic flessen

Van noodoplossing tot langetermijnhuur

Is de urgentie hoog, omdat productieverlies dreigt, dan is na één telefoontje hulp onderweg. Met de grootste verhuurvloot koelmachines, warmtepompen en rooftops van Europa heeft Trane altijd de capaciteit om snel maatwerk te leveren.

Bijvoorbeeld bij Sylvaphane Plastics in het Groningse Tolbert. Deze specialist in de productie en verwerking van flexibele verpakkingsfilms had, door uitbreiding van het machinepark, op warme zomerdagen te weinig koelcapaciteit voor het productieproces. Dankzij de snelle inbedrijfstelling van een Trane huurchiller kon productieverlies worden voorkomen. Na twee jaar huren in de zomer breidde Sylvaphane Plastics het koelsysteem permanent uit met een nieuwe Trane koelmachine.

Naast noodoplossingen en kortdurende huur is ook langetermijnhuur mogelijk.

Verpakkingsproducent Paccor heeft naast eigen Trane apparatuur al jaren een huurchiller van Trane voor een productiefaciliteit in Nijkerk. Deze locatie was aanvankelijk tijdelijk, maar is inmiddels permanent. Toch kiest Paccor voor huur. Een belangrijk voordeel van huur is de flexibiliteit. Op een bepaald moment bleek meer capaciteit nodig bij de koeling van het productieproces, waarna de oorspronkelijke huurchiller eenvoudigweg werd vervangen door een exemplaar dat aan de nieuwe eisen voldeed.

Daarnaast heeft Paccor voor beide productiehallen ook weleens zomerse comfortkoeling gehuurd. Een bijkomend voordeel van de gehuurde koelinstallatie is dat deze vocht onttrekt aan de productieomgeving. Dat voorkomt condensvorming rond de gekoelde matrijzen en op het leidingwerk.

 

Welkom bij Trane

U bevindt zich op www.hetiseentrane.nl. Deze website is speciaal gericht op de Nederlandse mark en geeft een snel overzicht van de producten en diensten van Trane Nederland.

Het is altijd handig om nu alvast kennis te maken met de verhuurspecialisten van Trane. Als ze bekend zijn met een bedrijf en met de situatie, hebben ze in noodgevallen aan één woord genoeg.

Het rechtstreekse telefoonnummer van Trane Rental Services is: 035-603 93 02.

Laatste nieuws

19 februari 2024

Upgrade regeltechniek verbetert proceskoeling van Nederlandse producent

Uitdaging Op het terrein van een fabrikant in Nederland krijgen de diverse productiehallen proceskoeling vanuit twee koelcentrales. In elke koelcentrale stuurt een Trane Chiller Plant Manager de koeltorens en koelmachines...

Lees meer

14 februari 2024

Trane koelt nu ook met propaan

In januari 2024 stemde het Europees Parlement in met het versneld uitfaseren van koudemiddelen met een hoge GWP-waarde. De focus ligt nu nóg sterker op koudemiddelen met een laag aardopwarmingspotentieel....

Lees meer

4 december 2023

Trane CXAX warmtepompen in circulair en energieneutraal houten kantoor op palen

Op het eerste circulaire bedrijventerrein van Nederland wordt het energieneutrale kantoor van Persy Control Services (PCS) begin 2024 in gebruik genomen. Directeur Paul Persy: “We zochten naar kwalitatieve producten met...

Lees meer